A tudomány mai állása

„ Amit fel lehet találni, azt már mind feltalálták.” Charles H. Duell, az amerikai találmányi hivatal vezetője 1899. Vagy mégsem? Hírek, érdekességek a tudomány és a technika világából, avagy hol is tartunk a fejlődésben.

Friss topikok

Nokia Morph

2010.11.05. 23:23 | hlynur | Szólj hozzá!

Címkék: mobil nanotechnológia

Ugyan nem friss hír és még nem is több koncepciónál, mégis érdemes lehet a várakozás hosszú évei alatt újra és újra megnézni a videóját.

A zöldes fényben úszó Nokia Morph 2008-ban bukkant először napvilágra, akkor még nanotechnológiás koncepciónak hívták a csuklóra hajtogatható telefon, meglehetősen a valóságtól elrugaszkodott vízióját. A Nokia Research Center és a University of Cambridge közös fejlesztése bemutatja, hogy milyen lehetne a jövő mobilja, mennyire rugalmas, ellenálló anyagból készülhetne, ráadásul mindezt teljesen érintőkijelző segítségével megoldva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mára közel szériagyártásba kerültek már a legfrissebb AMOLED érintőmegjelenítők, amelyek bizony abszolút rugalmasak, tehát a jövő látomása egyre közelebb kerül. Ki tudja, talán egyszer egy tényleg nagyon hasonló mobil lesz a Nokia új telefonja, amely tarol majd mindent és újra valódi első helyre repíti a mára kissé nevekopott finn gyártót?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr662426908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása