A tudomány mai állása

„ Amit fel lehet találni, azt már mind feltalálták.” Charles H. Duell, az amerikai találmányi hivatal vezetője 1899. Vagy mégsem? Hírek, érdekességek a tudomány és a technika világából, avagy hol is tartunk a fejlődésben.

Friss topikok

Egy kör a Hold körül: 150 millió dollár

2011.05.02. 18:56 | hlynur | Szólj hozzá!

Címkék: űrkutatás

A kereskedelmi célú űrutazás piacvezető cége, az amerikai Space Adventures bejelentette legújabb ajánlatát: a Föld körüli utak, illetve a nemzetközi űrállomáson töltött néhány nap után a Hold megkerülésére is lehetőségük nyílik az űrturistáknak. A tervek szerint öt év múlva indulna az első Hold-túra, egy orosz Szojuz űrhajóval, a jegy ára 150 millió dollár.

A Szojuzban a pilóta mellett két űrturistának van hely, az első útra az egyik jegyet már lefoglalták (a vevő a neve titokban tartását kérte),a másik hely még szabad. Az út első szakasza az ISS-re vezet majd, onnan indul a kör a Hold körül, 100 kilométeres magasságban a felszín felett, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a kráterekre, a Hold árnyékos oldalára, majd a túloldalon kibukkanva a horizonton megfigyelhető földfelkeltére. Ezt a látványt saját szemükkel eddig az űrkutatás történetében mindössze 24-en láthatták. Az egész út 8-9 napig fog tartani.

A nagyjából 27 milliárd forintnak megfelelő ár természetesen még változhat.
 

index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://holtartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr792872338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása