A tudomány mai állása

„ Amit fel lehet találni, azt már mind feltalálták.” Charles H. Duell, az amerikai találmányi hivatal vezetője 1899. Vagy mégsem? Hírek, érdekességek a tudomány és a technika világából, avagy hol is tartunk a fejlődésben.

Friss topikok

Hologramszemélyzet áll munkába a manchesteri reptéren

2011.02.01. 01:40 | hlynur | Szólj hozzá!

Címkék: 3d hologram

Életnagyságú hologramok segítik a biztonsági ellenőrzésre való felkészülést a manchesteri repülőtéren. A vetített utaskísérők a repülőre fel nem vihető tárgyakról tájékoztatják az utasokat.

A légikikötő munkatársai, John Walsh és Julie Caper méretarányos hologramjait a biztonsági ellenőrzésre várók soraiban vetik be. Feladatuk csupán annyi, hogy üdvözöljék a sorban állókat, és figyelmeztessék őket, hogy milyen tárgyakat nem vihetnek fel a fedélzetre.

Az utasokat eddig nagyméretű tájékoztatótáblákkal figyelmeztették a repülés szempontjából veszélyesnek tekintett tárgyakra, azonban ennek ellenére is gyakran előfordul, hogy a csomagokból elfelejtik kivenni a tiltólistán szereplő folyadékokat - olvasható a repülőtér közleményében.

"Nem szeretnénk, hogy bárkinek is ki kelljen dobni az italát vagy a sminkkészletét, éppen ezért számtalan módszerrel próbálkoztunk, hogy a szabályokról tájékoztassuk az utasokat" - magyarázta az igazi Julie Caper a reptér honlapján, hozzátéve, hogy talán a hologram lesz az igazi megoldás. A világon elsőként a manchesteri repülőtér 1-es terminálja alkalmazza az utasok felkészítésére ezt a technológiát, és csak a sikeren múlik, hogy más brit repülőterek is bevezetik-e a "vetített" személyzetet.

 

 

origo.hu
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr632629472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása