A tudomány mai állása

„ Amit fel lehet találni, azt már mind feltalálták.” Charles H. Duell, az amerikai találmányi hivatal vezetője 1899. Vagy mégsem? Hírek, érdekességek a tudomány és a technika világából, avagy hol is tartunk a fejlődésben.

Friss topikok

Autonom Audi TTS a hegyi utakon

2011.01.20. 00:34 | hlynur | Szólj hozzá!

Címkék: robot

A DARPA Grand Challenge sikeres teljesítésével természetesen nem értek véget a hasonló jellegű kísérletek. Többek között a győztes csapat is újabb Volkswagen modellekkel próbál minél közelebb jutni a teljesen automata járműhöz.

A filmen szereplő Audi TTS 27 perc alatt jutott föl Pikes Peak-re, amire emberi sofőrnek 10 perc is elég lett volna. Ugyanakkor az autó teljesen önállóan navigált - csupán egy kísérőautó követte - és akár 45 mérföldes óránkénti sebességgel is haladt az emelkedés közben.

 

 

robotika blog
 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr552599242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása