A tudomány mai állása

„ Amit fel lehet találni, azt már mind feltalálták.” Charles H. Duell, az amerikai találmányi hivatal vezetője 1899. Vagy mégsem? Hírek, érdekességek a tudomány és a technika világából, avagy hol is tartunk a fejlődésben.

Friss topikok

Masszírozó robot hátfájósoknak

2010.12.05. 17:44 | hlynur | Szólj hozzá!

Címkék: robot

Leginkább egy óriás cserebogárra hasonlít az a masszírozórobot, amely segít kilazítani az elfáradt hátizmokat.

 

A WheeMe nevű készülék alapfunkciója szerint össze-vissza járkál testünkön, és közben a kerekeiből kiálló műanyag lapocskákkal masszírozza fáradt izmainkat. Annak érdekében, hogy ne essen le, különféle dőlésérzékelő szenzorok dolgoznak benne. Használata meglehetősen egyszerű, legalábbis a leírás szerint: csak le kell heverednünk, magunkra rakni a robotot, az pedig amíg az akkuja bírja, le-fel járkál rajtunk.

Így leírva nem hangzik igazán szimpatikusnak a dolog, ám a gyártó honlapján elhelyezett képek alapján kevés élvezetesebb dolog van annál, mint amikor egy WheeMe dolgozik rajtunk. Csak aztán nehogy a robotporszívó féltékennyé váljon…
 

geeks.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://holtartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr142494963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása