A tudomány mai állása

„ Amit fel lehet találni, azt már mind feltalálták.” Charles H. Duell, az amerikai találmányi hivatal vezetője 1899. Vagy mégsem? Hírek, érdekességek a tudomány és a technika világából, avagy hol is tartunk a fejlődésben.

Friss topikok

Az eddigi legélethűbb robot

2010.11.06. 01:10 | hlynur | Szólj hozzá!

Címkék: robot

Actroid-F névre hallgat az a robot-"nő", akit pár napja mutattak be a nagyközönségnek Tokióban.

A készítője, Kokoro elmondása szerint kórházakban segíthet be nővérként (a lenti videóban láthatjuk, hogy hogyan néz ki és hogyan gesztikulál), hogy a betegeknek jobb legyen a biztonságérzetük. Nem tudom, ebből mennyi fog megvalósulni, a videó szerint ugyanis elég ijesztő a "lány", hiába a nagyfokú hasonlósága az emberekhez. Mindössze 140 centiméter magas (ülve, járni ugyanis nem tud) és 30 kilót nyom, úgyhogy nem tűnik túl masszívnak sem. A készítők szerint az elkövetkezendő években tökéletesítik a mozgását és mimikáját, így nem lesz annyira ijesztő és furcsa.

forrás: electrose.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://holtartunk.blog.hu/api/trackback/id/tr822427012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása